Tapahtumaohjeet 2017

LOPPIAISROGAINING–TAPAHTUMA (8 H) Nuuksiossa 6.1.2017

TAPAHTUMAOHJEET (päivitetty 5.1.2017 klo 16) Lue myös tämän sivuston etusivun jutut ja seuraa tapahtuman Facebook-sivuja.

HUOM! Kisakeskuksessa ei pesumahdollisuutta. Sisävessat käytössä.

Keli on kylmä, joten älä yliarvioi omaa kuntoasi tai sietokykyäsi. Pukeudu ja varustaudu treeniin riittävästi. Mukauta treeni olosuhteisiin eli päätä itse treenin pituus.

Aika Perjantai 6.1.2017. Harjoitusaika klo 11-19.

Paikka Hotelli Nuuksio, Naruportintie 68, 02860 Kirkkonummi.

Hotellilla ei ole loppiaisena kahvila- tai ravintolatoimintaa eli varautukaa omin eväin tapahtumaan. Treenin jälkeen on tarjolla lämmintä mehua ja karjalanpiirakkaa.

Ratasuunnittelua varten on lämmintä tilaa (liikuntasali). Tilat ovat rajalliset, mutta sopu sijaa antaa. Treenin ajaksi vaihtovarusteet voi jättää sisätiloihin omalla vastuulla. Sisätiloihin ei saa mennä jalkineilla, vaan ne jätetään eteiseen pressun päälle. Vessaan meno nastareilla/piikkareilla ja likaisilla kengillä on ehdottomasti kielletty!

Joukkueen rekisteröinti infossa ennen lähtöä on pakollista! Järjestäjä antaa rekisteröinnissä täytettäväksi lomakkeen, johon joukkue merkitsee rastien koodit suunnitellussa etenemisjärjestyksessä sekä arvioidun harjoitusajan. Palauta lomake ennen lähtöä infoon. Näin järjestäjälle muodostuu käsitys kunkin joukkueen reitistä, joka on tarpeen mahdollisia hätätilanteita varten.

Muutokset ilmoittautumistiedoissa

Rekisteröi infossa joukkueesi lähtö. Tämä on ehdottoman pakollista, jotta järjestäjä tietää metsään lähteneet treenaajat. Ilmoita myös osallistutko 4 vai 8 tunnin sarjaan. Jos joukkueen kokoonpanoon tai tietoihin (esim. emitin vaihdos) on tullut muutoksia, ilmoita muutokset rekisteröinnin yhteydessä. Yksi emit/joukkue riittää. Jos olet varannut ilmoittautumisen yhteydessä järjestäjiltä vuokra-emitin, nouda ja maksa se infossa (2 e). Palauta se maalissa leimanpurun jälkeen.

Tarkista, että olet ilmoittanut joukkuejohtajan kännykän numeron järjestäjille (sen kännykän numero, joka otetaan maastoon mukaan).

Jos et suorittanut ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittautumismaksua (15 e/osallistuja), ole hyvä ja suorita se infoon. Muutoin perimme sen sinulta jälkikäteen. Jälki-ilmoittautumismaksu on 30 e/osallistuja.

Numerolaput: Numerolappuja ei käytetä.

Sarjat 8 ja 4-tunnin kuntosarjat.

Etenemistyyli Etenemistyylinä sallitaan kunkin osallistujan oma lihasvoima. Omien jalkojen lisäksi olosuhteet huomioiden esim. lumikenkiä tai suksia voi käyttää. Etenemistapaa voi vaihtaa kesken treenin. Etenemistapaa ei kirjata ylös tai huomioida tuloksissa. Polkupyörät on kiellettyjä tällä kertaa, koska liikumme Nuuksion alueella.

Joukkueet Harjoituksen voi tehdä yksin tai joukkueena. Joukkueen jäsenmäärä voi olla 2-5 henkilöä.

Lähtö Klo 11. Kartat saa klo 10. Emit-kortti on nollattava ennen lähtöä. Tämä on joukkueen omalla vastuulla! Metsään voi lähteä myöhemminkin, mutta treeniaika juoksee klo 11 alkaen.

Maali 4h-sarjassa maaliin tulee saapua klo 15 mennessä. 8h sarjassa maali suljetaan klo 19. Ilmoitathan järjestäjille, kun saavut maaliin ja päätät harjoituksen. Myös keskeyttäneiden on ehdottomasti ilmoittauduttava järjestäjille!

Harjoituskartta Järjestäjä tarjoaa kartan, johon rastit on painettu valmiiksi. Karttoja varataan jokaisen joukkueen jäsenelle yksi kappale. Tarjolla ei ole siis ylimääräisiä karttoja ratasuunnittelua varten. Kartassa on suunnastusviivat valmiiksi ja ne ovat kartan reunan suuntaiset. 

Kartan mittakaava on 1:18 000 ja käyräväli 5 metriä. Kartan koko on A2. Kartta on suunnistuskartta, joka on koostettu tätä tapahtumaa varten useammasta eri kartasta. Kartoitustyylit ja kartan ajantasaisuus vaihtelevat eri puolilla karttaa. Klo 10 seinälle ilmestyvät mallikartat, joihin on merkitty kunkin alueen kartoitusvuosi, joka voi vaihdella 1-25 vuoteen. Mittakaavan vuoksi joillakin pienipiirteisillä alueilla suurennuslasista on hyötyä. Kartta ei ole muovitettu eli käytä omaa muovia. Kahtia taitettuna kartta mahtuu A3 karttamuoviin. Kartat luovutetaan klo 10.

Huolehdi, että et tee piirtojälkiä suunnittelutilojen lattialle, pöytiin tai muihin paikkoihin. Käytä siis piirtoalustaa!

Rastimääritteet Rastimääritteet on painettu kartan reunaan sanallisesti. Niissä ei ole merkkisymboleita eikä mainita rastin tarkkaa sijaintia tai rastipisteen kokoa.

Leimaus Emit-leimaus. Vain yksi emit-kortti/joukkue riittää. Emit-tarkistuslipukkeita ei käytetä.

Ratamestari Miia Hovi ja Sami Levijoki

Rastit Rasteja on maastossa 45 ja toivottavasti kaikki vielä loppiaisena metsässä toimintakuntoisina. Maastossa ei ole juoma- tai huoltorasteja.

Rastit on numeroitu välillä 20-64, josta ensimmäinen numero kertoo rastin pistemäärän. Esim. karttaan merkitty rastinumero 35 tarkoittaa, että rasti on kolmen pisteen arvoinen ja rastinumero 55 merkitsee sitä, että kyseessä 5 pisteen arvoinen rasti. Pisteitä saa siten 170, jos käy jokaisella rastilla. Maastossa on 10 kpl 2, 3, 4 ja 5 pisteen arvoisia rasteja sekä 5 kpl 6 pisteen arvoisia rasteja.

Rasteilla on emit-leimasin, rastilippu sekä heijastin. Emit-leimasimessa on sama rastinumero kuin mikä on merkitty karttaan ja rastimääritteisiin. Joukkueen kaikkien jäsenten on käytävä rastilla Mallirasti on treenikeskuksessa.

Näytöllisessä emit-kortissa leimaus ilmoittaa emit-näytöllä kolminumeroisen koodin, jonka ensimmäistä ykköstä ei huomioida. Esim. kun leimaat karttaan merkityllä rastilla nro 35, on emit-näytöllä rastin emit-koodi 135. Tuloslaskenta osaa kyllä huomioida pisteet oikein.

Maasto  Maasto on pääasiassa Nuuksion alueelle tyypillistä hyväkulkuista avokalliomaastoa. Suurimmat yksittäiset korkeuserot ovat 50 metrin luokkaa. Alue on suosittua ulkoilumaastoa, joten ulkoilureittejä ja polkuja on maastossa aika paljon. Älä liiku jäillä, pelloilla, tonteilla ja yksityisalueilla! Mitään roskia ei saa jättää maastoon, vaan ne on kannettava mukana maaliin asti. Näin varmistamme, että rogaajilla ja suunnistajilla säilyy jatkossakin hyvä maine eli voimme turvallisesti ja hyvillä mielin järjestää jatkossakin vastaavia tapahtumia.

Treenin aikana Treenikeskuksessa voi käydä välillä tankkaamassa, vaihtamassa kuivaa, hakemassa lamput tai levähtämässä. Kerro kuitenkin järjestäjille, oletko päättämässä harjoituksen vai tauolla. Treenialueella ei ole huoltoasemia tai kauppoja, joista voisi käydä ostamassa lisäevästä.

Maaliin tulo Maalissa joukkue tekee emit-maalileimauksen ja siirtyy sisätiloihin emitin purkuun. Tulosohjelma (EResult) laskee pisteet. Eniten pisteitä saanut joukkue noteerataan harjoituksen voittajaksi. Mikäli pisteet menevät joukkueiden välillä tasan, ratkaisee suoritukseen käytetty aika eli nopein voittaa. Ajanotossa ei huomioida sekunteja, vaan loppuaika määräytyy minuuttitasolla.

Jos emit on sammahtanut matkalla, jokainen joukkue merkitsee jälkikäteen erilliselle paperille käymänsä rastikoodit etenemisjärjestyksessä ja laskee itse pisteensä. Sen jälkeen paperi annetaan tuloslaskentaan. Voit toimittaa pisteet myös myöhemmin spostiin: loppiaisrogaining@gmail.com

Mikäli joukkue saapuu maaliin klo 19 jälkeen, vähennetään joukkueen keräämästä pistesaldosta yksi piste jokaista alkavaa minuuttia kohden. Esim. maaliintulo välillä klo 19.05.00-19.05.59 -> vähennetään 6 pistettä.

Yli 30 minuuttia myöhästyvät eivät saa tulosta (hylkäys). Heidän tulee ilmoittautua järjestäjille.

Varusteet Joukkueen on hoidettava ja hankittava itse harjoitukseen liittyvät varusteet: mm. heijastimet, emit, karttamuovit, rastimääritesuoja, merkintä- ja piirtokynät, kompassit, lamput, eväät, juomat yms.

Pakolliset varusteet Matkapuhelin, ensiapuvarusteet, emit-kortti, avaruuslakana, kelin mukaista lisävaatetta ja pilli. Jokaisella osallistujalla on oltava heijastinliivi ja/tai runsaasti heijastimia.

Järjestäjät eivät tarjoa joukkueelle mitään muuta kuin kartan, johon kaikki rastit ja rastimääritteet on painettu valmiiksi.

Maalissa on tarjolla pientä evästä harjoituksen jälkeen. Hotellilla ei ole myöskään loppiaisena kahvila- tai ravintolatoimintaa eli varautukaa omin eväin tapahtumaan. Treenin jälkeen on tarjolla lämmintä mehua ja karjalanpiirakkaa.

Tapahtuman ajaksi vaihtovarusteet voi jättää omalla vastuulla sisätiloihin. Sisätiloihin ei saa mennä nastareilla/piikkareilla/likaisilla jalkineilla!

Pakollisena varusteena joukkueella on ehdottomasti oltava mukana matkapuhelin hätätilanteita varten sekä avaruuslakana! Tallenna kännykkään järjestäjän numero. Ota yhteys tarvittaessa järjestäjiin tai vakavassa tilanteessa hätänumeroon.

Jorma Helin: 040 507 0870
Miia Hovi: 050 352 5008
Sanna Lassila: 050 594 3872
Tiina Isoniemi: 040 511 4171

Pesu Ei pesumahdollisuutta. Sisävessat. Hotelli Nuuksio on loppiaisena kiinni, mutta Rasti-Jyry on erikseen sopinut hotellin kanssa tiettyjen lämpimien tilojen käytöstä rogaajia varten. Valitettavasti suihkutilat eivät kuulu näihin. Sisä-WC:tä on käytössä. 

Treenin tulokset julkaistaan LR2017 nettisivuilla.

Arvontapalkinnot Osallistujakohtaisia arvontapalkintoja. Tarkista seinältä itse, oletko voittanut arvonnassa. Palkintoja ei lähetetä, vaan jos ne jäävät noutamatta, arvotaan ne uudelleen seuraavana vuonna.

Löytötavarat Ilmoitetaan tapahtuman Facebook-sivuilla.

TÄRKEÄÄ

– Jokainen harjoittelee omalla vastuulla! Keli on kylmä, joten älä yliarvioi omaa kuntoasi tai sietokykyäsi. Pukeudu ja varustaudu treeniin riittävästi. Mukauta treeni olosuhteisiin eli päätä itse treenin pituus.

– Jäille meno on ehdottomasti kielletty oman turvallisuutenne tähden.
– Hätään joutuneita on autettava.

– Ole varovainen teillä.
– Mallikarttaan merkittyjä kiellettyjä alueita on noudatettava.

– Pihoille ja tonteille meno on kielletty. Kunnioita ihmisten yksityisalueita. Jos näetkin, että joku joukkue on oikaissut/oikaisee tontin lävitse, älä kulje samoja jälkiä, vaan valitse sallittu reitti.
– Hevosaitauksiin meno kielletty, vaikka ne näyttäisivät tyhjiltä.
– Pelloille meno on kielletty. Vaikka lunta olisikin, pelloilla voi olla taimia tai istutuksia, jotka eivät kestä tallaamista.
LIIKUT MAASTOSSA JOKAMIEHEN OIKEUDELLA – KÄYTTÄYDY JA TOIMI SEN MUKAISESTI!

SÄÄNTÖJÄ RIKKONEIDEN SUORITUSTA EI HYVÄKSYTÄ EIKÄ HEILLÄ OLE JATKOSSA OSALLISTUMISOIKEUTTA LOPPIAIS-ROGAININGIIN.

Iloista treenimieltä!

Helsingin Rasti-Jyry

Mainokset