Tapahtumaohjeet 2018

10. LOPPIAISROGAINING–TAPAHTUMA (8 H) Siuntiossa la 6.1.2018

TAPAHTUMAOHJEET (tarkentuvat jatkossa)

Aika Lauantain 6.1.2018. Harjoitusaika klo 11-19.

Paikka Cumulus Resort Siuntion kylpylä, Lepopirtintie 80, 02570 Siuntio.

Osallistumismaksuun 20 e/hlö sisältyy pääsy kylpylään.

Hotelli ja kylpylä ovat tapahtumapäivänä myös muidenkin käytössä. Hotellin kahvila- ja ravintolapalvelut ovat käytettävissä omalla kustannuksellasi.

Parkkitilaa on rajatusti, joten suosi kimppakyytejä.

Ilmoittautuminen 24.12.2017 mennessä.

Ilmoita joukkueesi Ilmoittautuminen-sivulla. Merkitse lomakkeelle ilmoittajan oikea nimi, joukkueen nimi ja erikseen myös jokaisen joukkueen jäsenen oikea nimi. Ilmoittautuminen on valmis vasta kun osallistumismaksu 20 e/hlö on suoritettu. Maksu on siis henkilökohtainen, ei joukkuekohtainen. Suorita maksu ilmoittautumisen yhteydessä, viimeistään 26.12.2017. Jälki-ilmoittautumismaksu on 40 e/hlö.

Maksu Rasti-Jyryn tilille FI16 1220 3000 2791 13. Merkitse maksun viestikenttään osallistujan oikea nimi. Jos maksetaan useampi osallistumismaksu kerralla, merkitse viestikenttään kaikkien osallistujien oikeat nimet. Järjestäjä toivoo, että yksi joukkueesta maksaisi kerralla maksut jokaisen joukkueen jäsenen puolesta. Jos maksat maksun kuitenkin erikseen, merkitse maksun viestikenttään oman nimesi lisäksi joukkueen ilmoittajan nimi. Näin järjestäjän kirjanpito pysyy hallinnassa ja vältymme virheellisiltä osallistumismaksujen perinnältä.

Paikan päällä voit maksaa liikuntaseteleillä, mainitse tästä silloin ilmoittautumislomakkeessa.

Jos sinulla tulee este, osallistumismaksua ei palauteta. Voit kuitenkin siirtää osallistumisen toiselle henkilölle.

Majoitus: Cumulus Resort Siuntion kylpylä hotelli tarjoaa rogaajille majoituspaketteja:

75 e 1 hengen huone parvekkeeton standard

95 e 2 hengen huone parvekkeeton standard

85 e 1 hengen huone, parvekkeellinen standard

105 e 2 hengen huone, parvekkeellinen standard

Huoneita on saatavilla tähän hintaan 5.-7.1.2018 välisenä aikana.

Jokainen maksaa huoneen itse paikan päällä.

Huonevaraukset: puh. 020 055  055 tai e-maililla my.reservation@restelhotels.fi tai nettilomakkeella: https://booking.restel.fi/fi/index.html

Ilmoita varatessasi tuotetunnus LOPAROGA2018.

Pakkasraja Järjestäjä seuraa pakkastilannetta. Jos pakkanen laskee alle -15 asteen, pyörällä liikkujat 4 h sarjaan. Jos pakkanen laskee alle -20 asteen, liikkuminen vain jalkaisi (ei pyöriä ollenkaan), eikä harjoitusta ei saa tehdä yksin – lyöttäydy jonkun muun joukkueen matkaa. Pakkasen laskiessa alle -25 asteeseen järjestäjä voi lyhentää koko tapahtuman keston 4 tuntiin. Ymmärrystä ja välittämistä varmasti rogaajilla tähän löytyy.

Tavaroiden säilytys: Tapahtuman ajaksi vaihtovarusteet voi jättää sisätiloihin. Erillistä valvontaa ei ole järjestetty, mutta treenin järjestäjiä on sisätiloissa koko ajan paikalla. Tavarat ovat siis omalla vastuullasi (vie ne tarvittaessa lukittuun autoosi). Autonavaimet otamme säilöön.

Pääset kylpylän pukeutumis- ja pesutiloihin vasta treenin jälkeen (edellyttää kylpylälippua, ja pääsy sinne rekisteröidään vasta treenin jälkeen). Naisille ja miehille ei ole järjestetty erillistä pukeutumistilaa ennen treeniä.

Sisätiloihin ei saa mennä jalkineilla, vaan ne jätetään eteiseen pressun päälle tai ulos. Vessaan meno nastareilla/piikkareilla ja likaisilla kengillä on ehdottomasti kielletty!

Sarjat 8 h- ja 4 h-kuntosarjat.

Etenemistyyli Etenemistyylinä sallitaan kunkin osallistujan oma lihasvoima. Omien jalkojen lisäksi olosuhteet huomioiden esim. lumikenkiä tai suksia voi käyttää. Etenemistapaa voi vaihtaa kesken treenin. Etenemistapaa ei kirjata ylös tai huomioida tuloksissa.

Joukkueet Harjoituksen voi tehdä yksin tai joukkueena. Joukkueen jäsenmäärä voi olla 2-5 henkilöä. Jos joku joukkueen jäsen haluaa tai hänen pitää keskeyttää harjoitus, muu joukkue voi kuitenkin jatkaa matkaa. Huolehtikaa, että kesken jättäjä pääsee turvallisesti maaliin. Siksi jokaisella joukkueen jäsenellä pitää olla mukana turvallisuussyistä omat kännykät.

Jokaisen joukkueen on ennen lähtöä jätettävä infoon reittisuunnitelma, josta ilmenee rastit suunnitellussa etenemisjärjestyksessä.

Lähtö Klo 11. Kartat saa klo 10. Emit-kortti on nollattava ennen lähtöä. Tämä on jokaisen omalla vastuulla. Yksi emit/joukkue riittää.

Numerolaput: Numerolappuja ei käytetä.

Maali Maali suljetaan klo 19. Ilmoitathan järjestäjille, kun saavut maaliin ja päätät harjoituksen. Myös keskeyttäneiden on ehdottomasti ilmoittauduttava järjestäjille!

Harjoituskartta Järjestäjä tarjoaa kartan, johon rastit on painettu valmiiksi. Karttoja varataan jokaisen joukkueen jäsenelle yksi kappale. Tarjolla ei ole siis ylimääräisiä karttoja ratasuunnittelua varten.

Kartan mittakaava on alustavasti 1:xxxxx Kartan koko on A2. Kartat luovutetaan klo 10. Karttamuovin saa järjestäjältä.

Huolehdi, että et tee piirtojälkiä suunnittelutilojen lattialle, pöytiin tai muihin paikkoihin. Käytä siis piirtoalustaa!

Rastimääritteet Rastimääritteet ovat sanalliset, jossa ei ole merkkisymboleita tai mainita rastin tarkkaa sijaintia tai rastipisteen kokoa.

Leimaus Emit-leimaus. Vain yksi emit-kortti/joukkue riittää. Emit-tarkistuslipukkeita ei käytetä.

Ratamestari Miia Hovi ja Sami Levijoki

Rastit Rasteja on maastossa xx ja toivottavasti kaikki vielä loppiaisena metsässä. Maastossa ei ole juoma- tai huoltorasteja.

Rastit on pisteytetty välillä 2-6, josta ensimmäinen numero kertoo pistemäärän. Karttaan merkitty rastinumero 35 tarkoittaa, että rasti on kolmen pisteen arvoinen ja rastinumero 55 merkitsee sitä, että kyseessä 5 pisteen arvoinen rasti.

Rasteilla on emit-leimasin, rastilippu sekä heijastin. Emit-leimasimessa on sama rastinumero kuin mikä on merkitty karttaan ja rastimääritteisiin. Joukkueen kaikkien jäsenten on käytävä rastilla! Mallirasti on treenikeskuksessa.

Näytöllisessä emit-kortissa leimaus ilmoittaa emit-näytöllä eri koodin kuin kartassa oleva rastikoodi. Esim. kun leimaat karttaan merkityllä rastilla nro 35, on emit-näytöllä rastin emitkoodi 135; kun leimaat karttaan merkityllä rastilla nro 46, on emit-näytöllä rastin emitkoodi 146.

Maasto  Maaston kuvaus lisätään tähän myöhemmin. Älä liiku pelloilla, tonteilla ja yksityisalueilla! Mitään roskia ei saa jättää maastoon vaan ne on kannettava mukana maaliin asti. Näin varmistamme, että rogaajilla ja suunnistajilla säilyy jatkossakin hyvä maine eli voimme turvallisesti ja hyvillä mielin järjestää jatkossakin vastaavia tapahtumia.

Treenin aikana Treenikeskuksessa voi käydä välillä tankkaamassa, vaihtamassa kuivaa, hakemassa lamput tai levähtämässä. Treenikengillä et voi tulla sisälle! Kerro kuitenkin järjestäjille, oletko päättämässä harjoituksen vai tauolla.

Paikallisia ravintola- ja ruokakauppapalveluita voi käyttää hyväksi treenin aikanakin.

Maaliin tulo Maalissa joukkue tekee emit-maalileimauksen ja siirtyy sisätiloihin emitin purkuun. Tulosohjelma (EResult) laskee pisteet. Eniten pisteitä saanut joukkue noteerataan harjoituksen voittajaksi. Mikäli pisteet menevät joukkueiden välillä tasan, ratkaisee suoritukseen käytetty aika eli nopein voittaa. Ajanotossa ei huomioida sekunteja, vaan loppuaika määräytyy minuuttitasolla.

Jos emit on sammahtanut matkalla, jokainen joukkue merkitsee jälkikäteen erilliselle paperille käymänsä rastikoodit etenemisjärjestyksessä ja laskee itse pisteensä. Sen jälkeen paperi annetaan tuloslaskentaan.

Mikäli joukkue saapuu maaliin klo 19 jälkeen, vähennetään joukkueen keräämästä pistesaldosta yksi piste jokaista alkavaa minuuttia kohden. Esim. maaliintulo välillä klo 19.05.00-19.05.59 -> vähennetään 6 pistettä.

Yli 30 minuuttia myöhästyvät eivät saa tulosta (hylkäys), mutta heidän tulee ilmoittautua järjestäjille.

Varusteet Joukkueen on hoidettava ja hankittava itse harjoitukseen liittyvät varusteet: mm. heijastimet, emit, karttamuovit, merkintä- ja piirtokynät, kompassit, lamput, eväät, juomat yms.

Pakolliset varusteet Matkapuhelin, emit-kortti, vedenpitävä kynä, avaruuslakana, oma kännykkä ja pilli. Jokaisella osallistujalla on oltava heijastinliivi ja/tai runsaasti heijastimia (älä vie heijastimia rasteilta!).

Pakollisena varusteena joukkueella on ehdottomasti oltava mukana matkapuhelin hätätilanteita varten sekä avaruuslakana. Tallenna kännykkään järjestäjän numero. Ota yhteys tarvittaessa järjestäjiin tai vakavassa tilanteessa hätänumeroon.

Järjestäjät eivät tarjoa joukkueelle mitään muuta kuin kartan, johon kaikki rastit on painettu sekä rastimääritteet.

Pesu Suihku ja sauna kylpylän tiloissa (pääsy kylpylään sisältyy osallistumismaksuun).

WC Sisävessoja käytössä.

Arvontapalkinnot Osallistujakohtaisia arvontapalkintoja. Tarkista seinältä itse, oletko voittanut arvonnassa ja tule noutamaan palkintosi infosta.

TÄRKEÄÄ

– Jokainen harjoittelee omalla vastuulla!

– Pihoille ja tonteille meno on kielletty. Alueella on runsaasti asutusta, joten kunnioita ihmisten yksityisalueita.

– Mallikarttaan merkittyjä kiellettyjä alueita on noudatettava.

– Ole varovainen teillä.

– Hevosaitauksiin meno kielletty, vaikka ne näyttäisivät tyhjiltä.

– Pelloille meno on kielletty. Niissä voi olla viljelyksiä, joiden tallaamista talviaikanakin on vältettävä.

– Jäille meno on ehdottomasti kielletty oman turvallisuutenne tähden.

– Hätään joutuneita on autettava.

– Kanna roskat mukanasi.

LIIKUT MAASTOSSA JOKAMIEHEN OIKEUDELLA – KÄYTTÄYDY JA TOIMI SEN MUKAISESTI!

SÄÄNTÖJÄ RIKKONEIDEN SUORITUSTA EI HYVÄKSYTÄ EIKÄ HEILLÄ OLE JATKOSSA OSALLISTUMISOIKEUTTA LOPPIAIS-ROGAININGIIN.

Iloista treenimieltä!

Helsingin Rasti-Jyry

Mainokset