Tapahtumaohjeet 2018

  1. LOPPIAISROGAINING–TAPAHTUMA (8 H) Siuntiossa la 6.1.2018

TAPAHTUMAOHJEET PAIKAN PÄÄLLÄ

Aika: Lauantai 6.1.2018. Harjoitusaika klo 11-19.

Paikka: Cumulus Resort Siuntion kylpylä, Lepopirtintie 80, 02570 Siuntio. Hotelli ja kylpylä ovat tapahtumapäivänä normaalisti myös muidenkin käytössä.

Paikoitus: Hotellin ja luontokeskuksen maksuttomat parkkipaikat ovat käytössä, mutta ne ovat rajalliset. Suosi kimppakyytejä.

Tila hotellin sisällä: Hotellissa on varattu tila ”Talvipuutarha”, joten kulje seinäkylttien ohjaamana kohti tätä paikkaa. Ratasuunnittelua varten on lämmintä tilaa. Tilat ovat rajalliset, mutta sopu sijaa antaa.

Puku- ja pesutilat: Kylpylän pääsymaksu sisältyy osallistumismaksuun. Kylpylän puku-, pesu- ja saunatiloihin pääset vasta treenin jälkeen. Seuraa hotellin seinäkylttien ohjausta kylpylään. Pukutilojen (miehille ja naisille omat) oven ripaan on kiinnitetty rogaajia varten sähköinen kulkukortti, jota näyttämällä oven lukijaan pääset pukutiloihin sisään. Älä vie kulkukorttia mukanasi, vaan jätä se paikoilleen muita rogaajia varten. Yleisissä pukuhuoneissa on lukolliset kaapit (”kumirengaslukolla”). Sauna ja allastilat ovat avoinna klo 21.00 saakka.

Ennen treeniä naisille ja miehille ei ole varattu erillistä pukeutumistilaa. Treenin ajaksi vaihtovarusteet voi jättää Talvipuutarhan tiloihin omalla vastuulla. Erillistä valvontaa ei ole järjestetty. Tavarat ovat siis omalla vastuullasi (vie ne tarvittaessa lukittuun autoosi). Autonavaimet otamme säilöön. Hotellissa on tarjolla lukollista säilytystilaa, kysy lisätietoja hotellin vastaanotosta.

Sisätiloissa ei saa kulkea likaisilla jalkineilla/nastareilla/piikkareilla, vaan ne jätetään Talvipuutarha-tilan eteiseen pressun päälle.

WC: Hotellin sisävessat ovat käytössä ja niiden hanoista voi tankata vettä. Vessoihin kulku likaisilla jalkineilla/nastareilla/piikkareilla on kielletty.

Ilmoittautuminen: Ennen lähtöä (ei kuitenkaan ennen klo 8.30) jokaisen joukkueen tulee ilmoittautua infossa metsään lähteväksi joukkueeksi (riittää että yksi joukkueesta tulee ilmoittautumaan, kunhan hänellä on joukkueen nimi ja emitin numero tiedossaan). Mikäli vuokraa emitin järjestäjiltä, emitin saa ilmoittautumisen yhteydessä 2 € vuokraa vastaan. Palauta vuokra-emit maalissa leimanpurun jälkeen.

Jos et suorittanut ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittautumismaksua (20 e/osallistuja), ole hyvä ja suorita se infoon. Muutoin perimme sen sinulta jälkikäteen. Jälki-ilmoittautumismaksu on 40 e/osallistuja.

Turvallisuussyistä joukkueiden tulee myös kirjoittaa erilliselle lomakkeelle reittisuunnitelmansa (lomakkeen saa infosta). Lomakkeelle merkitään rastikoodit suunnitellussa etenemisjärjestyksessä ja se palautetaan joukkueen nimellä varustettuna infoon ennen lähtöä.

Maksullinen keittoateria: Lunasta 12 euron keittolipuke järjestäjiltä käteisellä. Keittoa tarjotaan hotellin ravintolassa alkaen klo 14 aina klo 21 asti. Anna lipuke ennen ruokailua ravintolan henkilökunnalle.

Treenin jälkeen järjestäjät tarjoavat lämmintä mehua sisätiloissa treeni-infon liepeillä.

Hotellin ravintola- kahvilapalvelut: Hotellin ravintola- ja kahvilapalvelut ovat omalla kustannuksella käytettävissäsi. Ravintola on avoinna klo 23 saakka (valomerkki 22.30). Lobbybaari hotellin aulassa palvelee 1.30 saakka.

Maasto koostuu monesta erillisestä metsäalueesta. Erikokoiset tiet halkovat treenimaastoa. Metsäalueet ovat hyvin vaihtelevia – paljon on korkeita kalliomäkiä ja sitten niiden välissä reheviä laaksoja.  Maaston muodot ovat osin hyvin jyrkkiä ja suurimmillaan korkeuserot ovat lähes 90 metriä. Kartta on yhdistetty useasta eri-ikäisestä suunnistuskartasta. Kasvillisuuskuvaus on siksi osittain vanhentunut.

Suunnistusolot ovat loppiaiseksi poikkeuksellisen hyvät. Maasto on lähes lumeton ja jäätön, heinät eivät haittaa kulkemista eivätkä lehdet näkemistä. Syksyn runsaat sateet näkyvät maastossa: suot ovat märkiä ja ojat leveitä. Sääennuste lupaa lämpöä nollan pintaan ja poutaa. Nastarit ovat hyvä valinta, mutta nappuloillakin pärjää.

Ole varovainen liukkailla kallioilla ja jylhillä jyrkänteillä!

Älä liiku pelloilla, tonteilla, yksityisalueilla ja karttaan merkityillä kielletyillä alueilla! Mitään roskia ei saa jättää maastoon vaan ne on kannettava mukana maaliin asti. Näin varmistamme, että rogaajilla ja suunnistajilla säilyy jatkossakin hyvä maine eli voimme turvallisesti ja hyvillä mielin järjestää jatkossakin vastaavia tapahtumia.

Liikenneturvallisuus: Noudata suurta varovaisuutta liikennöidyillä teillä ja noudata liikennesääntöjä. Jokainen osallistuja treenaa omalla vastuulla. Käytä runsaasti heijastimia.

Harjoituskartta: Järjestäjä tarjoaa kartan, johon rastit ja sanalliset rastimääritteet on painettu valmiiksi. Karttoja varataan jokaisen joukkueen jäsenelle yksi kappale. Tarjolla ei ole siis ylimääräisiä karttoja ratasuunnittelua varten.

Kartan mittakaava on alustavasti 1:16 000. Kartan koko on A2. Kartat luovutetaan klo 10.

Huolehdi, että et tee piirtojälkiä suunnittelutilojen lattialle, pöytiin tai muihin paikkoihin. Käytä siis piirtoalustaa!

Rastimääritteet Sanalliset määritteet on painettu karttaan, joissa ei ole merkkisymboleita tai mainita rastin tarkkaa sijaintia tai rastipisteen kokoa.

Ratamestarit Miia Hovi ja Sami Levijoki

Sarjat 4 h ja 8 h kuntosarja.

Etenemistyyli Etenemistyylinä sallitaan kunkin osallistujan oma lihasvoima. Etenemistapaa voi vaihtaa kesken treenin. Etenemistapaa ei kirjata ylös tai huomioida tuloksissa.

Treenin aikana Treenikeskuksessa voi käydä välillä tankkaamassa, vaihtamassa kuivaa, hakemassa lamput tai levähtämässä. Treenikengillä et voi tulla sisälle! Kerro kuitenkin järjestäjille, oletko päättämässä harjoituksen vai tauolla.

Paikallisia ravintola- ja ruokakauppapalveluita voi käyttää hyväksi treenin aikanakin.

Joukkueet Harjoituksen voi tehdä yksin tai joukkueena. Joukkueen jäsenmäärä voi olla 2-5 henkilöä. Jos joku joukkueen jäsen haluaa tai hänen pitää keskeyttää harjoitus, muu joukkue voi kuitenkin jatkaa matkaa. Huolehtikaa, että kesken jättäjä pääsee turvallisesti maaliin. Siksi jokaisella joukkueen jäsenellä pitää olla mukana turvallisuussyistä omat kännykät.

Jokaisen joukkueen on ennen lähtöä jätettävä infoon reittisuunnitelma, josta ilmenee rastikoodit suunnitellussa etenemisjärjestyksessä.

Numerolaput: Numerolappuja ei käytetä.

Lähtö Klo 11. Lähtöpaikka on Talvipuutarhan ulko-oven edessä. Kartat saa klo 10. Emit-kortti on nollattava ennen lähtöä. Tämä on jokaisen omalla vastuulla. Yksi emit/joukkue riittää.

Leimaus Emit-leimaus. Vain yksi emit-kortti/joukkue riittää. Emit-tarkistuslipukkeita ei käytetä.

Emit-leimasimet hyytyvät herkästi kylmässä, joten pitäkää emitit tumpussa tai esim. ”jojossa” takin sisällä kehon lämmössä. Järjestäjät eivät vastaa hyytyneiden emittien tuomasta mielipahasta.

Jos emit on sammahtanut matkalla, jokainen joukkue merkitsee jälkikäteen erilliselle paperille käymänsä rastikoodit etenemisjärjestyksessä ja laskee itse pisteensä. Sen jälkeen paperi annetaan tuloslaskentaan.

Rastit Rasteja on maastossa 45 ja toivottavasti kaikki vielä loppiaisena metsässä. Maastossa ei ole juoma- tai huoltorasteja.

Rastit on pisteytetty välillä 2-6, josta ensimmäinen numero kertoo pistemäärän. Karttaan merkitty rastinumero 35 tarkoittaa, että rasti on 3 pisteen arvoinen ja rastinumero 55 merkitsee sitä, että kyseessä 5 pisteen arvoinen rasti.

Rasteilla on emit-leimasin, rastilippu sekä heijastin. Emit-leimasimessa on sama rastinumero kuin mikä on merkitty karttaan ja rastimääritteisiin. Joukkueen kaikkien jäsenten on käytävä rastilla! Mallirasti on treenikeskuksessa.

Näytöllisessä emit-kortissa leimaus ilmoittaa emit-näytöllä eri koodin kuin kartassa oleva rastikoodi. Esim. kun leimaat karttaan merkityllä rastilla nro 35, on emit-näytöllä rastin emitkoodi 135; kun leimaat karttaan merkityllä rastilla nro 46, on emit-näytöllä rastin emitkoodi 146.

Maaliin tulo Maali suljetaan sarjasta riippuen klo 15/klo 19. Ilmoitathan järjestäjille, kun saavut maaliin ja päätät harjoituksen. Myös keskeyttäneiden on ehdottomasti ilmoittauduttava järjestäjille!

Maalissa joukkue tekee emit-maalileimauksen ja siirtyy sisätiloihin emitin purkuun. Tulosohjelma laskee pisteet. Eniten pisteitä saanut joukkue noteerataan harjoituksen voittajaksi. Mikäli pisteet menevät joukkueiden välillä tasan, ratkaisee suoritukseen käytetty aika eli nopein voittaa. Ajanotossa ei huomioida sekunteja, vaan loppuaika määräytyy minuuttitasolla.

Mikäli joukkue saapuu maaliin sarjasta riippuen klo 15/klo 19 jälkeen, vähennetään joukkueen keräämästä pistesaldosta yksi piste jokaista alkavaa minuuttia kohden. Esim. maaliintulo välillä klo 19.05.00-19.05.59 -> vähennetään 6 pistettä.

Yli 30 minuuttia myöhästyvät eivät saa tulosta (hylkäys), mutta heidän tulee ilmoittautua järjestäjille.

Varusteet Joukkueen on hoidettava ja hankittava itse harjoitukseen liittyvät varusteet: mm. heijastimet, emit, merkintä- ja piirtokynät, kompassit, lamput, eväät, juomat yms.

Pakolliset varusteet Matkapuhelin, emit-kortti, vedenpitävä kynä, avaruuslakana, oma kännykkä ja pilli. Jokaisella osallistujalla on oltava heijastinliivi ja/tai runsaasti heijastimia (älä vie heijastimia rasteilta!).

Pakollisena varusteena joukkueella on ehdottomasti oltava mukana matkapuhelin hätätilanteita varten sekä avaruuslakana. Tallenna kännykkään järjestäjän numero. Ota yhteys tarvittaessa järjestäjiin tai vakavassa tilanteessa hätänumeroon.

Arvontapalkinnot Osallistujakohtaisia arvontapalkintoja. Tarkista seinältä itse, oletko voittanut arvonnassa ja tule noutamaan palkintosi infosta.

Treenin tulokset julkaistaan tapahtuman sivuilla mahdollisimman pian treenin jälkeen: https://loppiaisrogaining.wordpress.com/

TÄRKEÄÄ

– Jokainen harjoittelee omalla vastuulla!

– Pihoille ja tonteille meno on kielletty. Alueella on runsaasti asutusta, joten kunnioita ihmisten yksityisalueita.

– Mallikarttaan merkittyjä kiellettyjä alueita on noudatettava.

– Ole varovainen teillä ja noudata liikennesääntöjä.
– Eläinaitauksiin meno kielletty, vaikka ne näyttäisivät tyhjiltä.
– Pelloille meno on kielletty. Niissä voi olla viljelyksiä, joiden tallaamista talviaikanakin on vältettävä.
– Jäille meno on ehdottomasti kielletty oman turvallisuutenne tähden.
– Hätään joutuneita on autettava.

– Kanna roskat mukanasi.

 

LIIKUT MAASTOSSA JOKAMIEHEN OIKEUDELLA – KÄYTTÄYDY JA TOIMI SEN MUKAISESTI!

SÄÄNTÖJÄ RIKKONEIDEN SUORITUSTA EI HYVÄKSYTÄ EIKÄ HEILLÄ OLE JATKOSSA OSALLISTUMISOIKEUTTA LOPPIAIS-ROGAININGIIN.

Iloista treenimieltä!

Helsingin Rasti-Jyry

Mainokset