Tapahtumaohjeet

Vuosi 2022

  1. LOPPIAISROGAINING–TAPAHTUMA (4 h tossu / 4 h fillari / 8 h tossu) to 6.1.2022 Vantaan Keimola

Aika Torstai 6.1.2022. Harjoitusaika klo 9-18.30

Paikka Keimolan Kaiun maja, Kirkantie 15, Vantaa. Käytössä ei ole sisätiloja, eikä siten peseytymis-, ruokailu- tai kahvilapalveluita.

Sarjat Kuntosarjat 8 h ja 4 h tossuilla + 4 h fillarisarja.

!Korona-ohjeistus! Älä saavu kilpailupaikalle sairaana tai jos sinulla on hengitystieinfektion oireita.

Tapahtumaan osallistutaan TULE-SUUNNISTA-POISTU-tyyliin! Eli suoraan autolta/pysäköintialueelta lähtöön ja suunnistussuorituksen jälkeen maalista takaisin autolle ja poistuminen kilpailualueelta.
Yleisöä ei saa tulla paikalle.
Kilpailukeskuksessa on vain infopiste ja maali.
Maksut etukäteen.
Suunnistajat lähtevät maastoon yli 2 m turvavälein.
Rasteillamahdollisuus leimata gps-leimauksella. Pidetään leimaustilanteissa 2 m turvavälit muihin kilpailijoihin.
Lähtö- ja maalileimasimia desinfioidaan järjestäjien toimesta.
Infossa, lähdössä ja maalissa on tarjolla käsidesiä. Osallistujilla toivotaan olevan myös oma pieni käsidesi matkassa.
Kasvomaskia tulee käyttää, muulloin kuin suunnistussuorituksen aikana.
Kilpailijoita kehotetaan varautumaan omilla kasvomaskeilla, mutta myös
järjestäjillä on tarjolla maskeja. Kaikki toimitsijat käyttävät maskeja.
Tapahtumassa ei ole yhteislähtöä, vaan lähteä voi joustavasti klo 9-12 välillä. Jokainen joukkue huolehtii itse, ettei sarjan maksimiaika ylity.

Joukkueet Harjoituksen voi tehdä yksin tai joukkueena. Joukkueen jäsenmäärä voi olla 1-5 henkilöä. Jos joku joukkueen jäsen haluaa tai hänen pitää keskeyttää harjoitus, muu joukkue voi kuitenkin jatkaa matkaa. Huolehtikaa, että kesken jättäjä pääsee turvallisesti maaliin. Siksi jokaisella joukkueen jäsenellä pitää olla mukana turvallisuussyistä omat kännykät.

Jokainen osallistuja treenaa omalla vastuulla.

Vahvista lähtösi infossa Ennen lähtöä jokaisen joukkueen tulee ilmoittautua infossa metsään lähteväksi joukkueeksi rekisteröimällä emittinsä (tai gps-leimaajat ilmoittautumalla) infossa. Yksi emit per joukkue riittää. Jos vuokraa emitin järjestäjiltä, emitin saa ilmoittautumisen yhteydessä 2 € vuokraa vastaan. Palauta vuokra-emit maalissa leimanpurun jälkeen.

Ilmoittautuminen: Kaikki ilmoittautumiset etukäteen 31.12.2021 mennessä! Ei jälki-ilmoittautumista paikan päällä.

Lähtö Joukkueet saavat noutaa kartat ämpäristä klo 9 lähtien ja suunnistamaan saa lähteä joustavasti klo 9 ja 12 välillä. Emit-kortti on nollattava ennen lähtöä. Tämä on jokaisen omalla vastuulla.

Maasto Maasto on melko tyypillistä uusmaalaista suunnistusmaastoa, jossa hyväkulkuiset kalliomäet, ulkoilualueet, sekä metsän”hoidolliset” ja tiheämmät alueet vuorottelevat. Harjoitusalueella on myös paljon tietöä ja peltoja. Syksyllä kylvetyt oraspellot on pyritty merkitsemään karttaan kielletyiksi alueiksi, mutta pelloilla kulkemista kannattaa välttää muutenkin. Harjoitusalueen eteläosa on hyvinkin urbaania ja siellä on paljon asutusta ja teitä. Korkeuserot ovat enimmillään 30 metrin luokkaa. Suuria vesistöjä ei alueella ole, mutta joki mutkittelee kauniisti kartalla.

Harjoituskartta on koostettu suunnistuskartoista ja peruskarttapohjasta. Kartalle on tehty kevyt päivitys ja suurimmat puutteet on yritetty korjata. Paikoitellen kartta on siis hyvinkin tarkkaa ja paikoitellen mennään peruskartalla. Erityisesti Kivistön rakennustyömaa-alue muuttaa muotoaan jopa viikoittain, joten älkää hämmentykö jos Kivistön aseman tuntumassa onkin tie siinä missä kartassa ei. (Rasteja näillä alati muuttuvilla alueilla ei kuitenkaan ole). Järjestäjä tarjoaa kartan, johon rastit ja rastimääritteet on painettu valmiiksi. Karttoja varataan jokaisen joukkueen jäsenelle yksi kappale ja tarjolla on myös irrallinen karttamuovi. Tarjolla ei ole ylimääräisiä karttoja ratasuunnittelua varten.

Kartan mittakaava on noin 1:20 000 ja A3-kokoisia karttoja on 2 kpl, eteläinen ja pohjoinen kartta. Kumpikin kartta on pohjois-eteläsuunnassa noin 5,9 km pitkä luonnossa.

Joukkueen ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen lähetetään linkki, josta kartan voi ladata suunnittelua varten edellisenä iltana (ke 5.1.) noin klo 18-19 aikaan pdf-muotoisena.

Rastimääritteet on painettu karttaan.

Älä liiku laduilla, kielletyillä pelloilla, laitumilla, tonteilla, pihoilla, yksityisalueilla, golfkentällä, maankaatopaikalla ja karttaan vielä erikseen merkityillä kielletyillä alueilla! Jäille meno on kielletty. Mitään roskia ei saa jättää maastoon vaan ne on kannettava mukana maaliin asti. Näin varmistamme, että rogaajilla ja suunnistajilla säilyy jatkossakin hyvä maine eli voimme turvallisesti ja hyvillä mielin järjestää jatkossakin vastaavia tapahtumia.

Liikenneturvallisuus Noudata suurta varovaisuutta liikennöidyillä teillä ja noudata liikennesääntöjä. Käytä runsaasti heijastimia.

Numerolaput Numerolappuja ei käytetä.

Leimaus Emit-leimaus. Vain yksi emit-kortti/joukkue riittää. Emit-tarkistuslipukkeita ei käytetä. Myös GPS-leimaus mahdollisuus.

Emit-leimasimet hyytyvät herkästi kylmässä, joten pitäkää emitit tumpussa tai esim. ”jojossa” takin sisällä kehon lämmössä. Järjestäjät eivät vastaa hyytyneiden emittien tuomasta mielipahasta.

Jos emit on sammahtanut matkalla, yksi joukkueen jäsen syöttää joukkueen .gpx-tiedoston sisältämän trackin tulospalveluun.

Rastit Rasteja on maastossa noin 47 kappaletta ja toivottavasti kaikki vielä loppiaisena metsässä. Maastossa ei ole juoma- tai huoltorasteja.

Rastit on pisteytetty välillä 2-6 (sekä yksi 9 pisteen rasti). Rastin ensimmäinen numero kertoo pistemäärän. Karttaan merkitty rastinumero 35 tarkoittaa, että rasti on 3 pisteen arvoinen ja rastinumero 55 merkitsee sitä, että kyseessä 5 pisteen arvoinen rasti.

Rasteilla on emit-leimasin, rastilippu sekä useimmissa heijastin. Emit-leimasimessa on lähes sama rastinumero kuin mikä on merkitty karttaan (135 kapulassa = 35 kartassa) ja rastimääritteisiin. Tänä poikkeusvuotena riittää, että yksi joukkueen jäsenistä käy rastilla leimaamassa, muut voivat odotella hieman etäämmällä.

Fillarisarjalaiset joutuvat jalkautumaan useimmille rasteille, muutamille rasteille ei kannata edes yrittää fillareilla (ko. rastit tiedotetaan etukäteen).

Maaliin tulo Maali suljetaan klo 18.30. Ilmoitathan järjestäjille, kun saavut maaliin ja päätät harjoituksen. Myös keskeyttäneiden on ehdottomasti ilmoittauduttava järjestäjille. Jokainen joukkue huolehtii itse, että ennättää maaliin ajoissa. 8h sarjaan osallistujien tulee lähteä siis viimeistään klo 10.30.

Maalissa joukkue tekee emit-maalileimauksen ja purkaa emitinsä järjestäjien pädillä. Tulosohjelma laskee pisteet kerättyjen pisteiden ja käytetyn ajan perusteella

Mikäli joukkue saapuu maaliin ylittäen sarjan maksimiajan (8h/4h), vähennetään joukkueen keräämästä pistesaldosta yksi piste jokaista alkavaa minuuttia kohden. Esim. maaliintulo välillä klo 18.35.00-18.35.59 -> vähennetään 6 pistettä.

Yli 30 minuuttia myöhästyvät eivät saa tulosta (hylkäys), mutta heidän tulee ilmoittautua järjestäjille.

Varusteet Joukkueen on hoidettava itse harjoitukseen liittyvät varusteet: mm. heijastimet, merkintä- ja piirtokynät, kompassit, lamput, eväät, juomat yms.

Pakolliset varusteet jokaiselle osallistujalle Avaruuslakana, pilli, heijastinliivi ja heijastimet. Jokaisella on ehdottomasti oltava mukana oma matkapuhelin hätätilanteita varten. Tallenna kännykkään järjestäjän numero. Ota yhteys tarvittaessa järjestäjiin tai vakavassa tilanteessa hätänumeroon.

Julkiset liikenneyhteydet Kivistöön pääsee kätevästi I- tai P-junalla, josta voi vaihtaa busseihin 434 tai 443 ja siirtyä muutama pysäkki pohjoiseen.

Paikoitus Tapahtumakeskuksessa on rajoitetusti parkkipaikkoja. Suosikaa mahdollisuuksien mukaan joukkueittain kimppakyytejä. Joukkueita suositellaan saapumaan Keimolaan yhdellä autolla. Joukkueen jäsenet voivat koota joukkueen esim. Kivistön läntisellä liityntäparkilla, jossa on runsaasti parkkitilaa ja saapumaan yhdellä autolla Keimolaan.

Puku- ja pesutiloja ei ole.

Autonavaimet voi jättää järjestäjälle säilöön.

Treenin tulokset julkaistaan livenä tapahtuman Tulospalvelussa.

Ratamestarit  Sanna ja Ilkka Lassila

TÄRKEÄÄ

– Jokainen harjoittelee omalla vastuulla!

– Laduilla eteneminen on kielletty. Ladut on merkitty karttaan vihreällä viivalla.

– Pihoille ja tonteille meno on kielletty. Alueella on runsaasti asutusta, joten kunnioita ihmisten yksityisalueita.

– Golfkentälle ja maankaatopaikalle meno on kielletty.

– Oraspelloille meno on kielletty.

– Moottoritielle meno on kielletty.

– Mallikarttaan merkittyjä kiellettyjä alueita on noudatettava.

– Ole varovainen teillä ja noudata liikennesääntöjä.
– Eläinaitauksiin ja laitumille meno kielletty, vaikka ne näyttäisivät tyhjiltä.
– Jäille meno on ehdottomasti kielletty oman turvallisuutenne tähden.
– Alueella on hevostalleja- ja aitauksia, joten vältä kulkua niiden välittömässä läheisyydessä, jotta niille taataan laidunrauha. Eläimet voivat säikkyä myös rogaajien lamppuja.

– Hätään joutuneita on autettava.

– Kanna roskat mukanasi.

LIIKUT MAASTOSSA JOKAMIEHEN OIKEUDELLA – KÄYTTÄYDY JA TOIMI SEN MUKAISESTI.

SÄÄNTÖJÄ RIKKONEIDEN SUORITUSTA EI HYVÄKSYTÄ EIKÄ HEILLÄ OLE JATKOSSA OSALLISTUMISOIKEUTTA LOPPIAIS-ROGAININGIIN.

Iloista treenimieltä!

Helsingin Rasti-Jyry